Vakantiepark
La Sapinière Luxemburg

Sportieve activiteiten

Wandelen in de natuur

Direct bij het vakantiepark beginnen diverse routes, het is supermakkelijk. Trek je wandelschoenen aan en loop zo vanaf het park de natuur in. De rode, blauwe of groene route nemen u mee op verkenningstocht door het bos bij het park, maar u kunt hier natuurlijk ook zelf een route bepalen.

Ook vanuit het centrum van Hosingen beginnen verschillende routes, bijvoorbeeld rondwandelingen vlak langs de Duitse grens. Eenvoudige wandeltochten van ongeveer 10km in lengte met weinig hoogteverschil tot uitdagende dagwandelingen met een flinke stijging.

In de winter kan je langlaufen over deze routes.

Ontdek de schitterende natuur van het Müllerthal

Het Müllerthal, ook wel klein Zwitserland genoemd, is één van de bekendste natuurgebieden in Luxemburg, met natuurlijk de pittoreske waterval de Schiessentümpel. Ook hier vindt u diverse wandelroutes om het gebied te verkennen. Rotsen, bos, groene natuur, kastelen en dorpjes, het is hier schitterend. Ook de natuurgebieden van de Our en Esch sur Sure zijn de moeite waard.

Actief op de fiets in Luxemburg

Naast de wandelroutes lopen hier ook allerlei mountainbikeroutes, deels door dezelfde gebieden. Ook hier kan je kiezen voor langere en kortere routes van verschillende moeilijkheidsgraad. In de buurt kunt u snel en gemakkelijk fietsen huren, voor een dagje of zelfs voor een week.

Fietsliefhebbers zijn in Luxemburg op hun plaats. Het aantal geasfalteerde en goed onderhouden fietspaden groeit elk jaar en er zijn diverse prachtige routes te fietsen. Een unicum zijn de paden die aangelegd zijn over in onbruik geraakte spoorwegtracées. Fiets van station naar station of langs kastelen, ruïnes en wijngaarden. Ook aan e-bikes is gedacht, stop bij een gezellig restaurantje onderweg en laadt je fiets op terwijl jij even ontspant.

De mountainbikeroutes voeren veelal door de bossen en over de heuvels, het zijn de wat ruigere wegen, met hun eigen markering. Veel van de routes beginnen direct op ons park, heerlijk toch?

Buitensportmogelijkheden voor jong en oud

Naast mountainbiken kan je in Luxemburg ook uitstekend kajakken, paragliden en klimmen. Heb je dat nog nooit gedaan? Geen probleem er zijn juist veel mogelijkheden voor beginners.

Bij Dillingen zak je met een kano of kajak het riviertje de Sûre af, terwijl Lultzhausen een waar watersportparadijs is. Kanoën, kajakken, vissen, duiken, windsurfen of zeilen, het kan hier allemaal. Vissen kan ook uitstekend in Vianden.

Rondom vakantiepark La Sapinière liggen diverse klimparken. Uitdagende parcours hoog in de bomen, maar ook wel weer geschikt voor jong en oud. Gezekerd aan touwen balanceer je over kabels, hangbruggen en touwladders en vlieg je over de tokkelbaan over en neem je de reuzenschommel weer terug naar beneden.

Golfen

Op het park kunnen jong en oud midgetgolfen, wie weet het uitdagende parcours in zo min mogelijk slagen af te leggen?

Golfliefhebbers kunnen in Luxemburg ook goed terecht. De 18-holes golfbaan van Clervaux is het dichtste bij het vakantiepark, maar op minder dan een uur rijden vindt u ook nog diverse andere prachtige golfbanen.
Een actieve vakantie in Luxemburg is altijd mogelijk. De natuur van het land nodigt uit tot wandelen en fietsen, maar er is nog veel meer te beleven. Laat je hier vast inspireren voor alle leuke dingen die je kan gaan doen tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Domaine la Sapiniere in Hosingen. Vergeet vooral je fototoestel niet op jullie dagtripjes, want de leuke uitstapjes en het prachtige land zullen samen een prachtig fotoboek maken.
Boek nu
BN
© Copyright 2024 Bungalow.Net. All rights reserved. | Privacyverklaring