Zomervakantie in Groothertogdom Luxemburg
Veel groen en veel te doen

De zomer is in de heuvels van Clervaux aangekomen!

Fietsen en wandelen in Luxemburg

De glooiende groene heuvels van Luxemburg zijn bezaaid met historische kastelen, pittoreske abdijen, traditionele dorpjes en vele adembenemende uitzichtpunten. Tijdens het wandelen of fietsen in dit prachtige landschap vergeet u de tijd volledig en wilt u altijd weten wat er achter de volgende heuvelkam ligt. 

Er zijn tal van routes om te voet, per fiets of met de motorfiets te verkennen. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, vraag het dan aan de receptie! Ze kennen de regio als hun broekzak. Ze verhuren daarnaast ook fietsen, mountainbikes en e-bikes om uw avontuur goed van start te laten gaan. 

Een zinderende omgeving

Een zomervakantie in Luxemburg zal continu al je zintuigen prikkelen. Ga wandelen in de bossen, kanovaren op de Sûre, paragliden over het zonnige landschap of speel minigolf in Vianden! Ook kunt u uzelf bij Lultzhause een hele dag bezighouden met allerlei soorten watersport, van vissen tot wake-boarden. 

Wil je je spieren een goede work-out geven? Domaine la Sapinière wordt omgeven door klimparken, waar u rotsklimmen, boomtop-hoppen en tokkelen onder de knie kunt krijgen! Wat kunt u in de zomer doen in Luxemburg? Kortom, alles wat uw hartje begeert!

U hoeft geeneens van het park af te gaan

U kunt zich op het park zelf al een hele zomer vermaken! Sla een balletje op de tennisbaan, schiet een hole-in-one bij minigolf, tik uw tegenstander weg bij Jeux de Boules, maak een bommetje in het zwembad, sla een pingpongballetje met topspin en smash een volleybal over het net! 

Of u nou met uw vrienden, familie, partner, kinderen of huisdier bent, een zomervakantie bij Domaine la Sapinière is een gegarandeerd genot voor elke leeftijd.

Vergeet niet te relaxen

Op steenworp afstand van het park ligt AquaNat’Our, een uitgebreid wellnesscomplex met zwembaden, sauna’s, een Turks stoombad en een fitnessruimte. Als gast van Domaine la Sapinière mag u 3 uur per dag vrij gebruik maken van het zwembad en de sauna's! 

Er gaat niets boven lekker springen, zwemmen en spetteren in het zwembad op een warme dag tijdens uw zomervakantie in Clervaux! Beetje trek gekregen? Bestel den een lekkere maaltijd bij restaurant Montallegro, Café Foyer of de Bad Bistro.

Zomervakantie in Luxemburgse Ardennen met kinderen

Tijdens de schoolvakantie staat Domaine la Sapinière helemaal in het teken van dikke pret. Ons eigen animatieteam heeft dan altijd superveel leuke spelletjes, workshops, speurtochten en feestjes geplant staan. 

Zin in een uitstapje met de kinderen tijdens de zomervakantie in Luxemburg? Naast het nabijgelegen zwembad zijn er ook veel speeltuinen, spannende wandelingen en klimparken in de omgeving te vinden!

Een verassend smakenpalet

De Luxemburgse keuken brengt de lekkerste invloeden van de buurlanden samen in een unieke stijl. Het combineert de rijke smaken van de Franse keuken met de “comfort food” van de Belgische keuken en de hoeveelheden van de Duitse keuken. Perfect! 

Proef de heerlijke wijnen, varkensvleesgerechten, riviervis en wildgerechten uit de regio bij Montallegro of Beim Bertchen. Ook kunt u ervoor kiezen om bij brasserie Beim Koeppe Jemp te eten en direct daarna te gaan bowlen!

Het Dal van de Zeven Kastelen

Het Dall vun de siwe Schlässer, oftewel het Dal van de Zeven Kastelen, is een schitterend historisch gebied gelegen tussen de dorpen van Mersch en Steinfort. Er loopt een fantastisch wandelpad van 37 kilometer langs elk van de zeven kastelen en bij elke kasteel is er wel weer wat te beleven. Het pad brengt u ook langs adembenemende uitzichtpunten en gezellige cafétjes.  

Mocht u tijdens uw zomervakantie in Luxemburg geen zin hebben om 5 uur achter elkaar te wandelen, dan kunt u er ook voor kiezen om een het prachtige panoramische parcours per auto af te leggen. Dit duurt ongeveer een uur. 
Daar moet je bij zijn!

Tijdens uw zomervakantie in Clervaux zijn er in de omgeving een tal van interessant evenementen om te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de 682ste editie van de Schueberfouer, een kermis die al sinds 1340 elk jaar gehouden wordt! Het vindt elke zomer plaats in het Limpertsberg district van de stad Luxemburg, 

Voor de muziekliefhebber is de zomerse Blues’n’Jazz Rallye, een muziekmarathon op 15 juli, ook zeker een aanrader. Verder kunt u nog flink wat opsteken van de Museumnacht, waarbij alle bekende musea van Luxemburg hun deuren ook ’s nachts voor het publiek openhouden.
Boek nu
BN
© Copyright 2024 Bungalow.Net. All rights reserved. | Privacyverklaring